Over ons

Bolton Groep B.V. is een familiebedrijf. Opgericht in 1970 door 2 vrienden en inmiddels voorgezet door hun zonen. Een familiebedrijf met de kernwaarden; Ondernemend, betrouwbaar en trots. Maar ook innovatief, duurzaam en kwaliteit. Hier wordt door onze 75 medewerkers iedere dag aan gewerkt. Samen met de opdrachtgever werken we aan een mooi product. Een woning, kantoorpand, school of zorginstituut moet voldoen aan de juiste kwaliteitseisen, maar biedt vooral veel gebruiksplezier. Een product waar de opdrachtgever trots op is, maar waar ook Bolton trots op is om aan meegewerkt te hebben.

bolton-missie

Missie

Bolton staat voor persoonlijk contact, betrouwbaarheid en kwaliteit. Maar ook voor duurzaam, innovatief en familiebedrijf. Een hecht team dat hard werkt aan wat de klanten verwachten: een tijdige levering van een kwalitatief goed en mooi pand. Bolton is een betrouwbare partner die samenwerkt met de opdrachtgever. Directie en medewerkers zijn trots op een mooi familiebedrijf waar de contacten warm en persoonlijk zijn. Ondernemerschap zit in het DNA.

Visie

Bolton staat voor innovatie en duurzaamheid. Bolton richt zich nu en in de toekomst voortdurend op innovaties en verbeteringen. De wereld van de bouw verandert continu en nieuwe ontwikkelingen zijn aan de orde van de dag. Bolton volgt alle vernieuwingen nauwkeurig met een scherp oog voor duurzaamheid.

boltongroep-weet-wat-er-speelt
bolton-organisatie-pand

Organisatie

De Bolton Groep bestaat Bolton Bouw en Bolton Ontwikkeling. Samen met de divisies Renovatie – transformatie en Bouw Particulier vormen zij het hart van ons familiebedrijf. Bolton Groep telt circa 95 medewerkers in tientallen specialismen. Iedere medewerker is van onschatbare waarde, een schakel waarmee een ijzersterke keten is ontstaan. Peter Bol en Arjan Ton zijn De Groot Aandeelhouders (DGA) van Bolton Groep en in die rol verantwoordelijk voor de acquisitie, vastgoed en algemene zaken. De dagelijkse leiding is in handen van een bevlogen managementteam. Zij functioneren als een geoliede machine. Dat geldt ook voor de diverse teams die zich, in wisselende samenstelling, gedreven inzetten voor de diverse projecten.

Visueel teamwork

Op het gebied van sociale innovatie werkt Bolton aan implementatie van visueel teamwork. Op deze manier worden bedrijfsprocessen geanalyseerd en verbeterd. Bolton is een lerende organisatie waarbij het samenwerken als team van groot belang is.

bolton-visueel-teamwork
bolton-bim

BIM

Innovatie is in de bouwsector aan de orde van de dag. Bolton koos al in een vroeg stadium voor ‘virtueel bouwen’ oftewel BIM (Building Information Modeling).

Nieuw onderkomen

Bolton opende eind 2017 een nieuw onderkomen aan de Zegveldse Uitweg in Woerden. Het pand weerspiegelt de ambitie en toekomstvisie van Bolton: toonaangevend in kwaliteit en duurzaamheid. Er is gebruik gemaakt van een luchtwarmtepompinstallatie, zonnepanelen, triple glas en betonkernactivering waardoor er geen gasaansluiting meer nodig is. Ook bij materiaalkeuze is ook gelet op kwaliteit en duurzaamheid. Met nieuwe technieken is een verdiepingsvloer met een vrije overspanning van maar liefst zestien meter gebouwd waardoor het gebouw ook in de toekomst flexibel blijft (circulaire economie).

bolton-cafe
bolton-werknemers

Werknemers

De talenten van Bolton. Het team van Bolton is hecht, ambitieus en gedreven. Met ieder hun eigen taak weten ze prachtige en complexe projecten tot een goed einde te brengen. Bouwwerken waar ze zelf nét zo trots op zijn als de opdrachtgever. Bolton kent weinig verloop. Wie er werkt, krijgt kansen zich te ontwikkelen op eigen niveau en interessegebied.

Ons verhaal

Bol en Ton. Familiebedrijven vormen een sterke en unieke schakel in de huidige economie. Bolton is zo’n unieke onderneming. Het fundament werd in 1970 gelegd door Cor Bol en At Ton. Twee vrienden die samen besluiten woningen te gaan bouwen. Bolton was geboren.

Bolton-familie