bolton-visueel-teamwork

Op het gebied van sociale innovatie werkt Bolton aan implementatie van visueel teamwork. Op deze manier worden bedrijfsprocessen geanalyseerd en verbeterd. Bolton is een lerende organisatie waarbij het samenwerken als team van groot belang is.

Samen aan het roer

Daarnaast wordt in teamverband gewerkt, waarbij de medewerkers de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het eindresultaat dragen. Teamvergaderingen vinden plaats in de projectkamer waarbij op de wanden de voortgang van de processen duidelijk en inzichtelijk worden gemaakt. Op deze manier wordt gebruik gemaakt de juiste competenties en ontstaan productieve discussie die leiden tot de beste oplossingen en juiste beslissingen.

bolton-medewerkers-overleg
bolton-snagstream

Docstream en snagstream

Op de bouwplaats zorgt de uitvoerder voor goede samenwerking met de onderaannemers en staat hij garant voor juiste uitvoering en kwaliteit. Middels het programma Docstream worden documenten en tekeningen digitaal opgenomen zodat alle partijen van dezelfde documenten gebruikmaken.

Onvolkomenheden worden verzameld in het programma nagstream. Met een iPad worden deze gebreken in kaart gebracht en voorzien van digitale tekening en foto voorzien.

Iedere dag op de bouwplaats start met een dagstart. Binnen 15 minuten is de uitvoerder in staat de processen op de bouwplaats op elkaar af te stemmen.

Dit werkt voor zowel de onderaannemers als de uitvoerder efficiënt en kostenbesparend. Het bevordert de onderlinge communicatie en voorkomt bouwfouten.