Stadswoning-Woerden-1

Projectgegevens

Opdrachtgever: Particulier

Architect: Serge Schoemaker Architects

Oplevering: 2015

Locatie: Woerden

Verbouwing stadswoning te Woerden

Eind december 2015 hebben wij de verbouwing van een stadwoning in Woerden opgeleverd. Het is een ontwerp waarbij de drie bestaande achterkamers op de eerste verdieping zijn samengevoegd tot één grote woonkeuken welke is verbonden met een ruim dakterras.

De ruimtelijke relatie tussen de woonkeuken en het terras is gemaximaliseerd door de plaatsing van drie verdiepingshoge, stalen taatsdeuren in de achtergevel. Deze kunnen volledig naar het terras worden geopend. De hardhouten vloer in de woonkeuken loopt drempelloos door naar buiten, wat de samenhang tussen binnen en buiten versterkt.

De woonkeuken is rondom omgeven door inbouwkasten, waarin zowel open als gesloten kastelementen zijn geïntegreerd, alsmede een open haard. Centraal in de ruimte staat een vijf meter lange, massief houten tafel, dat tevens functioneert als werkblad.

Het lamellendak boven het terras biedt schaduw en privacy. Samen met de hot tub verleent het terrasdak de plek de ambiance van een buitenhuis, ondanks de situering in het hart van het stadcentrum. Net als het parket en de terrasvloer, zijn de lamellen vervaardigd van Afrikaans padoek.

Het terras worden ingekaderd door massieve, op maat vervaardigde betonelementen. De geprefabriceerde elementen van antraciet schoon beton strekken over de volledige diepte en breedte van het terras. Ze functioneren als terrasafscheiding, zitelementen – en plantenbakken. De ingezette bladrijke planten zullen het strak vormgegeven terras in de loop van de tijd overwoekeren, en het terras geleidelijk transformeren in een unieke binnenstedelijke oase.

Benieuwd naar alle projecten van Bolton? Of neem een kijkje op de Bolton website!

Projectgegevens

Opdrachtgever: Particulier

Architect: Serge Schoemaker Architects

Oplevering: 2015

Locatie: Woerden