Willibrordschool (10)



Projectleider

Projectgegevens

Opdrachtgever: Bestuur Willibrord/Miland scholen Bodegraven

Architect: Venster Architekten

Oplevering: 2012

Locatie: Bodegraven

Willibrordschool

De Willibrordschool is een nieuwbouw project in Bodegraven op de hoek van de Vrije Nesse en het Dronenplein. Venster Architekten is geselecteerd als architect en heeft het ontwerp gemaakt voor de nieuwbouw van de school waarbij veiligheid, gezondheid en duurzaamheid als belangrijkste thema’s zijn gekozen. Duurzame maatregelen in de school zijn onder meer de luchtbehandelinginstallatie met warmteterugwinning en hoge isolatiewaarden van gevels, vloeren en daken. De EPC van de Willibrordschool ligt ca. 35% onder de geldende norm en is daarmee een van de duurzaamste basisscholen van Nederland.

Alle ruimten zijn voorzien van elektrisch bedienbare zonwering, bewegingsgestuurde en daglichtgeregelde verlichting. Het gebouw is zwaar gebouwd zodat warmte indringing langzaam verloopt. Het gehele dak is voorzien van sedum in combinatie met een groot veld met PV zonnepanelen (zie foto’s).

De centrale ruimte in het plan vormt het kloppende hart van de school. De monumentale trap, de uitgang naar het plein, de verhoogde speelzaal en de gang naar de lokalen komen hier uit. De trap is geplaatst zodat deze tevens een tribune is met zicht op het podium. 1 oktober 2012 is de school opgeleverd.



Projectleider

Projectgegevens

Opdrachtgever: Bestuur Willibrord/Miland scholen Bodegraven

Architect: Venster Architekten

Oplevering: 2012

Locatie: Bodegraven