tender_View D_23-04-2021


Martijn Janmaat
Projectleider

Projectgegevens

Opdrachtgever: Stichting Woondiensten Aarwoude

Architect: Venster architecten

Oplevering: 2022

Locatie: Ter Aar

16 Comfortwoningen Ter Aar

De 16 comfortwoningen worden gerealiseerd op een locatie binnen de bebouwde kom van Ter Aar. Het gaat hier om de noordelijke hoek van de Docter Albert Schweitzerstraat en Vierambachtstraat oftewel de voormalige locatie van basisschool De Vossenschans. De woningen worden aan de straatkant ontsloten en de achtertuinen van de woningen grenzen aan een klein park gelegen aan het water. De nieuwe woningen zijn uitgevoerd in een zorgvuldige baksteen architectuur. De goot is van aluminium en het dak wordt voorzien van keramische pannen. Op het dak liggen PV-panelen. Bij de keuze van de materialen is gekozen voor onderhoudsarme materialen. Baksteen en keramische pannen zijn traditionele producten met een lange en probleemloze gebruikstijd. De vorm van de woonblokken is bewust eenvoudig gehouden zodat er geen aansluitingen tussen de woningen komen die onderhoud vragen. De kozijnen zijn van wit kunststof met betonnen waterslagen. De aluminium dakgoten zijn royaal van vorm zodat ze bescherming bieden aan de gevels. De boeilijsten van de kopgevels zijn eveneens van aluminium. Al met al een onderhoudsvrij materialenpakket.

Bolton Bouw heeft samen met Venster Architekten een solide comfortwoning uitgewerkt. De woningen zijn doelmatig en efficiënt ontworpen en hebben een gedegen afwerking. Wonen met een sterk duurzaamheidsconcept waarin goed geïsoleerde huizen hun eigen energie opwekken. Mooi, comfortabel, energiezuinig. Afgelopen jaren heeft Bolton Bouw in opdracht voor Stichting Woondiensten Aarwoude 20 comfortwoningen in Langeraar, 10 comfortwoningen in Hoogmade en 24 comfortwoningen in Leimuiden gerealiseerd. Onlangs is Bolton Bouw gestart met de realisatie van 20 comfortwoningen in Woubrugge, naast het

kantoor van Stichting Woondiensten Aarwoude. Bolton Bouw heeft dan ook de nodige ervaring met de realisatie van de comfortwoning. De comfortwoningen voor Ter Aar zijn verder doorontwikkeld zodat deze voldoen aan het huidige bouwbesluit, BENG en EPV eisen.

Benieuwd naar alle projecten van Bolton? Bezoek de Bolton website!


Martijn Janmaat
Projectleider

Projectgegevens

Opdrachtgever: Stichting Woondiensten Aarwoude

Architect: Venster architecten

Oplevering: 2022

Locatie: Ter Aar